VideoSpeedio

Bedrijfsfilm laten maken – 3 tips voor beste resultaat

Bedrijfsfilm-laten-maken-1

Bedrijfsfilm laten maken – de 3 beste tips voor beste resultaat

Een bedrijfsfilm laten maken om je product of dienst beter in de markt te zetten is een goede investering. Video neemt steeds meer de overhand t.o.v. van tekst en mede daardoor is video een gemakkelijke en deelbare manier om je boodschap te communiceren.

Voor je volgende video project hebben we 3 tips op een rijtje gezet om het succes van je “bedrijfsfilm laten maken” project te vergroten.

Tip 1: Maak het persoonlijk

Mensen willen verbinding maken met mensen, niet met bedrijven. Ga dus na wat je onderscheid van de concurrentie. Dit is vaak niet het product of dienst zelf, maar wel je unieke aanpak in de markt. Maak je schoenen, laat dan bijvoorbeeld zien dat je geeft om duurzaamheid, en belicht dat in je video. Door enkel over de specificaties van je dienst of product te vertellen ga je het niet winnen.

En juist daarom wint video het van tekst omdat je in korte tijd veel informatie kunt geven. Nu zul je misschien denken, ik lees sneller dan dat ik video bekijk. Dat klopt, maar ga ook na wat voor extra dingen in een video worden gecommuniceerd, zoals de sfeer, toon, emotie, houding, persoonlijkheid, etc. die bijdragen aan de beeldvorming. Video is geen vervanger van tekst maar maakt juist de combinatie erg krachtig.

Ga het voor jezelf na, wat zijn de stappen geweest voor dat je een product kocht. Heb je hier alleen over gelezen? Wij zien steeds meer de opmars van vergelijkingen, demo’s, tips in vorm van video.

Mensen houden ervan om te leren over de personen achter een product of dienst. Als je bijvoorbeeld een fysiek product maakt in een fabriek neem de kijker dan mee in dit productie proces. Maak een lijst van zaken die op video kunt zetten en bepaal daarvan de waarde voor de kijker. Vaak is dit meer dan je denkt!

 Tip 2: Vertel wat je doet

Het probleem wat je vaak ziet is dat je als je teveel weet van je product of dienst dat je niet meer in de gaten hebt dat de neutrale persoon deze kennis niet heeft. Bij video is het belangrijk om je doelgroep te kennen en het kennisniveau te weten om gerichte video’s te kunnen maken.
Kijk eens opnieuw naar je product of dienst en het liefst met een team en leef je in dat je nog niets weet over de oplossing. Ga nu op zoek naar verhalen om te vertellen die interessant zijn.

Heb je een online dienst, dan kun je zelf met behulp van screen-capture software een video maken en uitleggen hoe je dienst werkt. Dit is erg zinvol, en ik raad aan om meerdere versies te maken om tot de kern te komen van het probleem wat je oplost.

Heb je een fysiek product, laat dan een demo zien van je product. En ga na of jezelf zo’n video zou willen bekijken en delen?

Tip 3: Geef waarde zodat mensen willen kijken en delen

Het lijkt misschien ondenkbaar dat iemand je video’s niet interessant vindt. Maar de realiteit is dat er online ontzettend veel video beschikbaar is, waarbij de lat steeds hoger komt te liggen om te kijker te boeien. Ga daarom na waarom de kijker jouw video’s wilt bekijken? Wat is de nieuws waarde? Vertel je een goed verhaal? Is het uniek? Is het grappig? Los je er een probleem mee op?

Dit valt samen te vatten in: wat voor waarde geef je? Wat maakt jouw video interessant en waarom zouden mensen het willen delen?

Ga na wat voor video’s je zelf vaak bekijkt en wanneer je die deelt met anderen?

 

(Bonus) Tip 4: Hoe het niet moet

BLOG SUGGESTIES