VideoSpeedio

6 Essentiële productiviteit apps & tools (die je nog niet kent)

6-essentiele-tools-apps-voor-productiviteit-die-je-nog-niet-kent1

6 Essentiële productiviteit apps & tools (die je nog niet kent)

We willen graag allemaal wat productiever zijn. In dit overzicht onze top 6 Essentiële productiviteit apps & tools apps die we zelf gebruiken: Togglr, HabitRPG, Coffivity, StayFocusd, Feedly en Flux.

Togglr.comtoggl-Essentiële-tools-apps-voor-productiviteit-die-je-nog-niet-kent-1024x580

 
Dit is de eenvoudigste time-tracking applicatie en juist daarom zo goed. Het werkt vanuit de browser of app of je telefoon. Even een account aanmaken en start het bijhouden van je tijd.

HabitRPG

 habitrpg-Essentiële-tools-apps-voor-productiviteit-die-je-nog-niet-kent-1024x556
 
Gamification en taskmanagement samen in 1 mix. Je wordt afgerekend op het uitvoeren van je Habits, Dailies en To-Do’s en kunt punten verdienen. Maar je kunt dus ook gestraft worden. Het klinkt misschien heel kinderachtig met een groot nerd gehalte, maar het is wel innovatief. Vooral de Dailies, dus de dagelijkse dingen die je altijd vergeet (zoals bijvoorbeeld flossen, rekeningen bekijken, planten water geven) worden op een handige manier gepresenteerd en worden dagelijks ge-reset. Tevens zit er een grote community achter die gezamenlijk doelen wil halen of (slechte) gewoontes wil aanpakken zoals beginnen met meditatie en stoppen met gamen.

Coffivity

coffitivity-Essentiële-tools-apps-voor-productiviteit-die-je-nog-niet-kent-1024x574
Deze is misschien een beetje vreemd, maar voornamelijk voor de solisten die vaak thuis werken een leuke aanvulling. Het is een site die je eenvoudig een achtergond geluid van bijvoorbeeld een campus café of lunchroom laat horen. Waarom in godsnaam denk je misschien? Probeer het eens uit! Soms ben je een stuk productiever omdat je je voor je gevoel omringt met activiteit & energie.

StayFocusd

stayfocusd-Essentiële-tools-apps-voor-productiviteit-die-je-nog-niet-kent
Dit is een Chrome plugin die je eenvoudig kunt instellen om je tijd op onnuttige websites te laten beperken. Zet hier bijvoorbeeld Facebook, twitter & nu.nl bij. Je kunt ze toestaan voor een bepaalde duur per dag (bijvoorbeeld 10 min) of als je all-in wilt gaan dan kun je ze alleen in de avonduren of weekenden toestaan.

Feedly

feedly-Essentiële-tools-apps-voor-productiviteit-die-je-nog-niet-kent-1024x593
OK, deze kende je misschien al. Wij willen hem toch op de lijst. Omdat Google zijn RSS reader heeft gedropt betekent dat nog niet dat RSS dood is.
Voor mij is RSS nog steeds de beste tool voor het bijhouden van heel veel blogs/sites. Juist omdat je zelf de controle hebt. RSS is weer springlevend!

Flux

flux-Essentiële-tools-apps-voor-productiviteit-die-je-nog-niet-kent-1024x585
Dit is er eentje in de categorie: als je het eenmaal hebt gebruikt snap je niet dat je ooit zonder kon. Het mooie is ook: je hoeft niets te doen. Flux zorgt dat de intensiteit van je scherm afhankelijk van de zonnestand wordt aangepast. Dus als het ’s avonds donkerder wordt dan past flux automatisch je scherm aan voor een rustiger scherm.
BLOG SUGGESTIES